Ministeren på honningbesøk
-29-05-2016
Landbruks- og matminister er på reise, og i Agder møter han endelig en honningprodusent. Knut Lia i Grimstad åpner bigården sin for statsråden, og vi er sikker på at han blir godt tatt imot og får med seg "gode råd" knyttet til muligheter og utfordringer for norsk birøkt.

>>les mer

Organiske syrer til bekjempelse av varroa – planlegg tidligere i år!
-26-05-2016
Med bakgrunn i at Legemiddelverket har vedtatt at alle midler som benyttes til behandling av sykdom hos bier nå er klassifisert som legemidler, må midlene som skal brukes foreskrives av veterinær og kjøpes på apotek.

>>les mer

Et lite løft for norsk birøkt
-18-05-2016
Jordbruksforhandlingene 2016 er over, og på overtid har partene kommet frem til en avtale. Avstanden i krav og tilbud var stor, og det ser ut for at de har møttes på halvveien, jordbruket har fått en økning på 350 mill. «Etter å ha gått igjennom tallene ser jeg at kubetilskuddet har økt med 25 kroner, ifra 400 til 425 kroner pr. kube.» sier leder i Norges Birøkterlag, Karl John Amdahl. «Vårt krav var 500 kroner, det er litt opp, men fornøyd, nei.» Ellers så består de ordningene vi har fra før. Det blir bare å brette opp ermene og ta fatt igjen til høsten for neste års forhandlinger.

>>les mer

Uten ambisjoner for norsk birøkt
-12-05-2016
«Dette må være et krevende utgangspunkt for eventuelle videre forhandlinger» sier leder i Norges Birøkterlag, Karl John Amdahl. «For norsk birøkt sin del er dette et tilbud uten ambisjoner for vekst til å dekke verken det norske markedet for pollinering eller honning»

>>les mer

Kitter biene dine mye
-03-05-2016
I år skal vi lære oss å høste inn propolis under norske forhold. Spørsmålene er mange og spennende: Har vi riktige bier? Finnes det trær her som gir nok propolis til at noe kan høstes, og finnes det et innenlands marked for disse produktene. Vi importerer mye propolis i ulike produkter, og kiloprisen er formidabel.
Ta kontakt, så kan vi diskutere hvordan du kan bli med og lære sammen med andre.
Seniorrådgiver Eli Åsen (eli@norbi.no)
Spørreundersøkelsen om vintertap er åpen
-29-04-2016

>>les mer

[Arkiv]


Aktivitetskalender

Sesongens aktuelle
Tid for birøkterkurs