Ny artikkel om norske honningbier som overlever uten varroabehandling
-16-11-2017
Midden Varroa destructor og medfølgende virusinfeksjoner tar normalt knekken på bifolk i løpet av 1-3 år uten varroabehandling. Noen birøktere har likevel bier som overlever godt og er produktive uten slik behandling.

>>les mer

Programmet for Honnemøtet er klart
-15-11-2017
Nå er programmet for Honnemøtet 5.-7. jaunar 2018 klart. Trykk "les mer" for å se programmet.
Påmelding inne 13. desember via Min side.

>>les mer

Har du svart på spørreundersøkelsen om honninghøsten 2017?
-13-11-2017
Spørreundersøkelsen om honninghøsten gir svært viktig informasjon om hvor mye honning som har blitt produsert i 2017. Og hvordan dette fordeler seg mellom fylker, mellom sommer og lyng, og forhold som påvirker hvor mye honning som produseres.

Nytt for i år er det at vi spør om pris på honning. På årsmøtet ble det vedtatt å fase ut veiledende pris, og at dette skulle erstattes av en prisstatistikk, for å gi et bedre bilde av variasjonen i markedet.

I denne spørreundersøkelsen inngår det også et par spørsmål om tap av bifolk i sommersesongen som er viktige for vår kunnskap om disse tapene.

Svarene behandles konfidensielt og brukes kun samlet utad som statistikk for å vise utviklingen av honningproduksjon og kubeantall.

Spørreskjemaet ligger på «Min side», på Startside når du er logget på.
Vi ber om at lagene oppfordrer medlemmene til å gå inn på Min Side for å svare på spørreskjemaet.

Svarfristen er 01.12.2017.
Norges Birøkterlag søker generalsekretær
-03-11-2017
Vi søker rett person til bransjens mest spennende jobb. Les mer her.

>>les mer

Api-Bioxal reseptfritt på apotek - ulike priser
-02-11-2017
Vi har brakt i erfaring at prisene på Api-Bioxal varierer med mange hundre prosent fra apotek til apotek.Fra Apotek1 har vi fått oppgitt at de tar kr 199,- for 35g, kr 770 for 175g og kr 1400 for 350g.
Husk at Norges Birøkterlag anbefaler en litt svakere konsentrasjon og litt mindre dosering enn det som står på pakningsvedlegget.

>>les mer

Forslag om 0 i støtte til organisasjonene i landbruket
-12-10-2017
I regjeringens forslag til Statsbudsjett for 2018 har de tatt bort støtten til organisasjonene i landbruket. Går budsjettforslaget igjennom vil dette ha konsekvenser for aktiviteten til Norges Birøkterlag, men vi vil prøve sammen med de andre organisasjonene å påvirket til at posten opprettholdes.

>>les mer

[Arkiv]


Aktivitetskalender

Sesongens aktuelle
Tid for birøkterkurs